Firmamız Rusya’dan ithal ettiği kaliteli Sibirya Çamı ile Kütük Ev tedariği ve kurulumu da sağlamaktadır.
Betonlaşma: Almanya’da %23, Fransa’da %17’iken Türkiye’de ki yapıların %95’i betonarmedir. Gelişmiş ülkelerin hiç birinde Türkiye’deki kadar betonlaşma ile karşılaşılmamaktadır. Amerika’da konutların %90’i,deprem bölgesi olan Kaliforniya’da ise %99’u ahşap malzemeden yapılmıştır. Türkiye’nin deprem kuşağında olması nedeni ile yaşadığımız can ve mal kayıpları hiç bir zaman göz ardı edilemeyecek büyüklükte olmuş ve olmaya devam etmektedir.
Bir betonarme yapıda metrekareye isabet eden zati yük miktarı 350/500 kg aralığında değişirken, ahşap yapılarda bu değer; beşte hatta onda bire kadar düşmektedir.
Ahşabın bu hafifliği sebebiyle temele ulaşan yükler de azdır ve yine bu nedenden dolayı ahşap yapılara etki eden deprem kuvveti binaların ağırlıkları ile doğrudan orantılı olup, üçte birler seviyesindedir. En son geliştirilmiş teknolojilerle üretilen ahşap konutlar, depreme karşı betonarme konutlara kıyasla, en az üç kat daha fazla dayanıklıdır.
Ahşap Yapıların Avantajları Nelerdir?
Ahşap, sağlıklıdır. İnsan sağlığı açısından en uygun yapı malzemesidir. Ahşap farklı iklim koşullarına dayanır. Özel boyalar ve emprenye işlemi ile yangın direnci arttırılabilir. “Emprenye” edilerek, yani kimyasal sıvılarla işleme sokularak çürüme ve böcek tahribatı tamamen önlenebilir. Emprenye işlemi sayesinde boyut stabilizasyonu sağlanmakta, ahşap yapıların ömrü betonarme yapılar kadar uzatılabilmektedir.
Ahşap taşıyıcı sistemin esnek davranışı ve mafsallaşması sayesinde deprem yükleri yumuşatılmakta ve etkisiz hale getirilmektedir. Bu ise sistemi, mevcut sistemler arasında depreme en çok dayanıklı sistem haline getirmektedir. Montajdan hemen sonra tam yükleme yapılabilir. İş bittiğinde yükünü almış yapı ayakta ise hep ayakta kalacaktır. Muhtelif yüzlerce imalat kusurunu taşıma riski sıfıra yakındır. Ahşap yapı söküldüğünde yeniden kurulabilir, onarımı kolaydır.
Ahşap kendi çevresi ile kimyasal dengededir, etkilenmez ve etkilemez. Enerji dostudur. İmal edilirken ve inşa edilirken diğer yapı malzemelerine göre çok daha az enerji kullanır. Isıtmak için de çok daha az enerji harcanır. Geçirimli bir yapıya sahiptir ve bina bunun sayesinde nefes alabilmektedir. Laminasyon tekniği sayesinde istenilen boyutlarda ve uzunluklardaki kesitler imal edilebilmektedir. Evin boyutunun büyütülmesi veya yenilenmesi ahşap evlerde kolaydır. Değişen ihtiyaçlar karşısında evlerini ekonomik şekilde değiştirirler. Kışın evin sıcak, yazında serin olması ahşap evin konforlu ve ekonomik yanıdır. Hücresel yapısından dolayı ahşap çelikten 400 kere daha iyi yalıtkandır.
Ahşap yapılar, yığma ve betonarmeye yapılara göre daha sünektir. ( Süneklik; yapının çökmeden akabilme ve şekil değiştirebilme kabiliyetidir.) Yapısal ahşap levhaların, ahşap çerçeveye sağlam şekilde eklenmesi ile meydana gelen perde duvar ve diyaframlar, fırtına ve kasırgaların getirdiği şiddetli rüzgârı alan bölgeler için sağlam binaların yapımına imkân verir.
Ahşap yapılarda, uzun yıllar yapılan araştırmalar ve tecrübelerin sonucunda elde edilen ses geçirmeyen döşeme ve duvar tasarımları sayesinde bu alanlarda yaşayanlara sessiz mekânlar sunulmuştur.