Zamanında ve Doğru Tespit, Erken Önlem Hayat Kurtarır…
Hakkımızda
Firmamız 1992 senesinden beri Türkiye genelinde deprem dayanım tespiti, projelendirme ve güçlendirme uygulamaları ile alakalı faaliyetlerine devam etmektedir. Kurucu ortağımız olan İnşaat Mühendisi Başaran Paşaalioğlu liderliğinde devam eden bu çalışmalarımızda elde ettiğimiz deneyimimizi, Ülkemizin bina ve insan kaynaklarının depremden kayıpsız kurtarılabilmesi için seferber etmiş bulunmaktayız.
Özellikle, günümüzün en önemli güçlendirme tekniği olan, binada bir yıkım gerektirmeyen ve birçok uygulamada binada yaşam devam ederken gerçekleştirilebilen Karbon Fiber / Epoksi esaslı güçlendirme konusunda bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ile edindiğimiz deneyim ve yurt dışındaki çözüm ortaklarımızla kurduğumuz doğru ve verimli tedarik zinciri neticesinde, gerek güçlendirme gerek ise depreme dayanıklı yapı üretimi konularında verimli, hızlı ve doğru maliyetli çözümler sunabiliyoruz.
Size sunduğumuz hizmet ve olanakları şöyle sıralayabiliriz:
Mevcut Yapı Durum Dayanıklılık Tespiti (Beton ve Donatı Durumu Tespit Sonrası), Performans Analizi
Güçlendirme Projelendirmesi
Deneyimli Teknik Ekibimizle Bina Güçlendirmesinin Projeye Tam Uygun Olarak Yapılması
Güçlendirme Projeniz için Gerekli Epoksi, Fiber Karbon, Fiber Kuşaklar gibi Hayati Malzemelerin Temini
Güçlendirmeye yönelik bu çalışmalarımız haricinde, sevdiklerinin deprem güvenliğini sağlayabilmek için köklü değişimler yapmak isteyen ailelere de gerek Kütük Evlere, gerek ise Tekerlekli Mobil Evlere (Tiny House) doğru şartlarda ve uygun maliyetler ile ulaşmaları konusunda yardımcı oluyoruz.
Şirketimiz Radkosis Mühendislik Müşavirlik İnş. İhr. San.ve Tic. Ltd. Şti’de müdürümüz olan, inşaat mühendisi Başaran Paşaalioğlu’nun deprem ilgili bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaların bir kısmının özeti aşağıda verilmiş olduğu gibidir (1992 senesinden bugüne ):
13 mart 1992 yılında Erzincan depremi:
1992-1994 yılları Erzincan depremi sonrası Betonarme yapıların deprem güçlendirme çalışmaları (yaklaşık 11780 konut),
İstanbul Teknik Üniversitesi ile beraber saha deprem hasar tespitleri,
Profesör Remzi Ülker başkanlığında deprem güçlendirme projeleri,
Proje onay sonrası Tepe Gurubu alt yüklenicisi olarak bina güçlendirme inşaatlarının yapılması.
Bu çalışmalar 3 yıl kadar devam etmiş olup deprem güçlendirmesi yapılan konut sayısı merkez ve köyler dahil olmak üzere 1780 civarındadır.
Erzincan’da yaptığımız bu güçlendirme modellemesi, ülkemizde ilk kez olup, İTÜ ile beraber tarafımızca yapılmıştır. Şu anda uygulanmakta olan deprem yönetmeliğinin değişmez alfabesidir (Bina içerisinde düşey B.A P. Sistemi ile x ve y yönünde bina yüksekliğince kesintisiz olarak temel ve perdelerin sistemim eksantrik merkezi ile ağırlık merkezinin % 5’lik sapma ile çakışarak modellenmesidir.)
1 Ekim 1995 tarihinde meydana gelen Afyon İli Dinar depremi sonrasında Dinar merkez ve ağırlıklı köyler olmak üzere deprem güçlendirme proje ve uygulamaları:
Bunlar yaklaşık 258 adet olup içlerinde yığma yapı olanlar da vardır.
Bu yığma yapıların güçlendirilmesini shotgrete sistemi ile bina güçlendirilmesi ilk kez tarafımızdan projelendirilip güçlendirilmesi yapılmıştır. Bu sistem daha önce tünel ve istinat duvarlarında uygulanmaktaydı.
17 Ağustos 1999 Gölcük ve 12 Kasım 1999 Düzce (Marmara) depremleri sonrasında Adapazarı ve çevresinde (ağırlıklı merkez ve Karasu) olmak üzere asgari 1200 üzerinde proje ve uygulaması
Yine aynı depremde Yalova, İzmit ve Gölcükte çok sayıda Konut ve fabrika güçlendirmesi: İlk kez bu depremde karbon lif levha ve kumaşlarla Modern teknolojik güçlendirmesinin hesap ve uygulamalarını yaptık.
Yine bu deprem sonrası Tekel Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra binalarının proje ve uygulamalarını tarafımızca yapılmıştır.
Akabinde Bayındırlık Bakanlığı İstanbul il müdürlüğünün İstanbul il sınırlarındaki ilk, orta ve lise dengi okullarının %45 kadarının dayanım testleri ve güçlendirmeye ihtiyacı olan okulların yapısal deprem güçlendirme projeleri tarafımızca yapılmıştır.
Aynı dönemde İstanbul Anadolu yakası İtfaiye deprem güçlendirme projeleri, İstanbul Belediyesi Saraçhane binası projesi, İstanbul Üniversitesi içindeki saat kulesi. İstanbul Galata kulesi hasar tespiti, 2004 yılında Zeytinburnu “Kentsel Dönüşüm Projesi” ki bu proje İstanbul Büyükşehir belediyesi adına Bimtaş’a yapılmıştır.
Ardından mevcut Haliç Köprüsünün sistem kontrol hesapları yapılmıştır.
- İstanbul anakent belediyesi bina ve ekleri güçlendirme projeleri 54.700m²
- İstanbul anakent belediyesine bağlı 45 devlet itfaiye binası güçlendir projeleri 76.000m²
- Milli Eğitim Bakanlığı ilk ve orta derece okullar 1.Etap proje çalışmaları 271.000m²
- Milli Eğitim Bakanlığı ilk ve orta derece okullar 2.Etap: 173.000m²
- İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Merkez öğrenci evi Mimari , Statik, Mekanik ve Elektrik Projeleri
- Marmara bölgesi Muhtelif belediye ve özel konut proje çalışmaları 2400 konut (2.350.000m²)
- İstanbul Sağlık Müdürlüğü Kartal Devlet hastanesi ek binası Mimari , Statik, Mekanik ve Elektrik Projeleri 10.800m²
- Tekel müdürlüğü işletme yapıları 45.000m².